Friday, January 16, 2009

Miso till lunch


Djuret och jag på lunchtur till Hellasgården bara tio minuter från Södermalm. I kåsan har jag en soppa på misopasta. Så här års väljer jag den kraftigaste mison, hatcho miso. Den är gjord på enbart sojabönor. Annars är kornmiso en favorit för sötmans skull.

Enkel misosoppa
4 portioner
1 bit torkad wakamealg
2 dl tunt skivad lök
1 liter vatten
1 1/2 msk miso
Hackad persilja, vårlök, ingeföra eller vattenkrasse att toppa med
Skölj algen i kallt vatten 3-5 minuter och skär den i 1 1/2 cm breda bitar.
Lägg algbitarna och löken i en kastrull, häll på vattnet och koka upp. Låt koka i 10 minuter. Lös upp misopastan i lite av det varma vattnet i en skål. Häll tillbaka i kastrullen, sjud i tre minuter. Servera med någon av toppingarna.

No comments:

Post a Comment