Tuesday, January 13, 2009

Mer kärlek

Världen behöver mer kärlek. Ett av de bästa sätten att uttrycka sin kärlek är att laga mat. Eftersom kärlekens färg är röd vill jag inspirera er till att laga röd mat den här veckan.

Rödbetssallad med valnötter, blodapelsin och endive
Portioner: 4 som förrätt
4-6 rödbetor
1 blodapelsin
1 näve valnötter
1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad apelsin
½ msk rivet apelsinskal
½ dl olivolja
salt och peppar
1 endive, gärna den röda sorten

1. Koka rödbetorna eller baka dem i 200° varm ugn under folie med en skvätt vatten i formen. 2. Rosta valnötterna på en plåt i ugnen, det tar ca 5 minuter.
3. Skala blodapelsinen med kniv och skär den i skivor.
5. Vispa ihop vinäger, apelsinsaft, skal, olja, salt och peppar.
6. När rödbetorna är mjuka, det tar ca 30-40 minuter, skala och skivas de. Vänd dem i dressingen. Lägg upp på fat med endivblad, blodapelsinskivor och valnötter. Häll på dressingen som är kvar.

No comments:

Post a Comment